Društvo

Mjestimično vlažni kolovozi

Mjestimično vlažni kolovozi
Mjestimično vlažni kolovozi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, bez posebnih ograničenja, po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima.

Na dionicama u usjecima povećana je opasnost od odrona, pa treba biti oprezan na magistralnim putevima Banjaluka-Crna Rijeka-Jajce, Banjaluka-Teslić, Brod na Drini-Dobro Polje, Kula-Trnovo, Lapišnica-Prača i Podromanija-Sastavci, te na regionalnim pravcima Karanovac-Kneževo-Ugar, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Šipovo-Strojice.

Zbog izlaska na teren vozila i mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja, uz povremene obustave na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor. Izmjena režima saobraćaja provodi se uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja dionice magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/, zbog čega će saobraćaj biti obustavljan više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se zbog izvođenja radova odvija jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta Banjaluka-Čelinac, u mjestu Vrbanja, a zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Karanovac-enitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, i na regionalnim putevima Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović na mjestu klizišta.

Od 9.00 do 15.00 časova zbog deminiranja terena biće aktivne povremene polučasovne obustave saobraćaja na regionalnom putu Polje-Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije