Društvo

Mladi iz BiH mogu aplicirati za nagradu za društvene projekte

Mladi iz BiH mogu aplicirati za nagradu za društvene projekte
Mladi iz BiH mogu aplicirati za nagradu za društvene projekte

Za ovogodišnju nagradu studenti iz BiH mogu se prijaviti do sredine aprila Mladi iz Bosne i Hercegovine od večeras će moći aplicirati za nagradu za društvene projekte koja je ove godine prvi put dostupna i u BiH.

Nagrada za društvene promjene dio je inicijative Fondacije Mozaik, Networksa i Fondacije Dokukino kroz koju će više od pet hiljada mladih širom BiH dobiti priliku da razviju svoje ideje, a da nakon toga dobiju resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji rješavaju društvene probleme.

Predsjednik Fondacije Dokukino Darko Soković novinarima u Sarajevu je pojasnio da organizatori žele da što više mladih iz BiH uspiju, da im se prenesu vještine, znanja, da im se daju resursi i kontakti kako bi uspjeli da pokrenu svoj biznis.

Istakao je da je nagrada za društvene promjene evropska nagrada koja se dodjeljuje u deset evropskih zemalja te da je namijenjena isključivo studentima, pojedincima ili timovima.

Za ovogodišnju nagradu studenti iz BiH mogu se prijaviti do sredine aprila, a prijave su na stranici socialimpactaward.ba.

Finalisti će dobiti resurse, a najbolje tri ekipe ili pojedinca će dobiti po 2.000 eura i ići će na samit u Beč, gdje će se upoznati s kolegama iz drugih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije