Društvo

Mladi ljekar iz Banjaluke usavršava se u Roterdamu

Mladi ljekar iz Banjaluke  usavršava se u Roterdamu
Mladi ljekar iz Banjaluke usavršava se u Roterdamu

BANJALUKA - Univerzitetska bolnica Klinički centar Banjaluka kontinuirano ulaže u edukaciju mladih kadrova, a mladi ljekar te zdravstvene ustanove Bojan Stanetić, specijalizant interventne kardiologije, dobio je pozivno pismo za nastavak stručnog usavršavanja iz oblasti interventne kardiologije u Univerzitetu "Erasmus" iz Roterdama, u kojem će provesti narednih šest mjeseci.

"Unazad nekoliko godina mladi ljekari, specijalizanti Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, odlaze u prestižne centre na edukacije iz oblasti interventne radiologije, anestezije, kardiologije, plastično-rekonstruktivne hirurgije i ostalih oblasti medicine", navode iz UBKC Banjaluka.

Trenutno je u Izraelu na edukaciji iz oblasti kardiologije dr Vojislav Vukašinović. Tokom prošle godine uspostavljena je saradnja i sa Univerzitetom "Erasmus", sa sjedištem u Roterdamu.

U sklopu ovog centra je i naučno-istraživački centar, a specijalizovana naučno-istraživačka polja ovog centra su neurohirurgija, kardiovaskularna oboljenja, neonatalna i pedijatrijska hirurgija sa intenzivnom njegom, pedijatrijska onkologija, traumatologija i transplantaciona medicina.

"Naš mladi ljekar dr Bojan Stanetić, specijalizant interventne kardiologije, dobio je pozivno pismo za nastavak stručnog usavršavanja iz oblasti interventne kardiologije na Univerzitetu 'Erasmus', gdje će provesti narednih šest mjeseci, te sva znanja i iskustva stečena u ovom evropskom centru podijeliti sa kolegama u Klinici za kardiovaskularne bolesti UBKC Banjaluka", saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Inače, naučno-istraživačkim centrom rukovodi profesor Patrik Seraž. Profesor Seraž autor je i koautor više od 1.900 naučnih radova, urednik je 32 knjige i član 33 urednička odbora raznih internacionalnih časopisa.

"Kontinuiranim ulaganjem u edukacije mladih kadrova dobijamo vrsne stručnjake, koji iskustva stečena kroz edukativni program u drugim zemljama vješto primjenjuju u parksi u našoj ustanovi, a samim tim pružaju vrhunske usluge našim pacijentima", naglasili su iz UBKC Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije