Društvo

Moguća poledica preko planinskih prevoja

Moguća poledica preko planinskih prevoja
Moguća poledica preko planinskih prevoja

BANJALUKA - Kolovozi u Republici Srpskoj ovog jutra su vlažni i mokri, na dionicama koje vode preko planinskih prevoja moguća je mjestična poledica, dok na području Kneževa i Mrkonjić Grada u jutarnjim časovima gusta magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske izdvajaju pravce Karanovac - Crna Rijeka - Mrkonjić Grad, Rogolji - Mliništa, Jezero - Novo Selo, Karanovac - Kneževo - Ugar, Sastavci - Ustiprača, Višegrad - Vardište, Brodar - Rudo, Vlasenica - Han Pijesak, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini i Gacko - Tjentište.

Vozačima iz AMS savjetuju maksimalno opreznu i sporiju vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici Nova Topola - Klašnice, radi izgradnje vijadukta, na dionici auto-puta saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj do kraja godine od 7.00 do 19.00 časova izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor /Naseobina Lišnja/ i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

U toku je izgradnja obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko - Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice. Na dionici Brčko - Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja i potrebno je poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog deminiranja na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar - Milići u mjestu Zeleni Jadar, od 10. marta do 15. aprila od 8.00 do 16.00 časova biće polučasovnih obustava saobraćaja.

Na većini puteva u Federaciji BiH saobraća se bez vanrednih ograničenja, kolovozi su pretežno mokri, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.

Zbog novih padavina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na pravcima Sarajevo - Foča, Jajce - Crna Rijeka, Bihać - Bosanska Krupa, Bugojno - Jablanica i Mostar - Nevesinje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije