Društvo

Moguća poledica u višim predjelima

Moguća poledica u višim predjelima
Moguća poledica u višim predjelima

BANJALUKA - U Republici Srpskoj jutros se vozi po pretežno suvim kolovozima, na dionicama u višim predjelima je, usljed otapanja snijega, kolovoz mjestimično vlažan, a zbog niske jutarnje temperature moguća je lokalna poledica.

Na dionicama uz riječne tokove na sjeveru Republike mjestimično ima magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a iz AMS izdvajaju magistralni pravac Banjaluka - Teslić, te regionalne dionice Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo/Skender Vakuf - Ugar, Šipovo - Strojice, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Na dionici magistralnog puta Priboj - Banj Brdo prema Tuzli, osim odrona, povećana je opasnost i od klizišta, dok je na putnom pravcu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini učestalo obrušavanje snježnih lavina na kolovoz.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog radova saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Saobraćaj se odvija jednom trakom zbog aktiviranog klizišta na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-enitetska granica /Karuše/ na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena od 9.00 do 15.00 časova najavljene su na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci, kao i na regionalnom putu Doboj Novi, od mjesta Ševarlije prema mjestu Pridjel Gornji od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

 U većem dijelu Federacije BiH saobraćaj se odvija po pretežno suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

 Na dionicama autoputa Zenica - Tarčin i Zvirovići - Bijača saobraća se bez vanrednih ograničenja, po pretežno suvom kolovozu.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije