Društvo

Mokri i klizavi kolovozi na većini puteva

Mokri i klizavi kolovozi na većini puteva
Foto: N.N. | Mokri i klizavi kolovozi na većini puteva

BANJALUKA - U većini krajeva Republike Srpske saobraćaj se jutros odvija po mokrim i klizavim kolovozima, zbog kiše koja pada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a poseban oprez neophodan je na dionicama Banjaluka-Crna Rijeka, Kneževo-Turbe, Trnovo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica, saobraćaj se odvija usporeno.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U tunelu "Kalovita brda", na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, od Fabrike "Pirometal" do šljunkare, naselje Gredice, zbog deminerskih radova od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će biti obustavljan 30 minuta, a 10 minuta propuštan.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, od 8.00 do 16.00 časova na snazi su obustave, i to 30 minuta, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionicama Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Od 1. decembra do 1. maja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor biće izmjena u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem.

Za vrijeme izvođenja radova na auto-putu Banjaluka-Prnjavor, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor, saobraćaj će regulasti privremena saobraćajna signalizacija.

Od 1. do 31. decembra biće obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan, zbog izgradnje mosta u Krepšiću, a odvijaće se regionalnim putem Brčko-Cerik i lokalnim putevima L1 i L20 i ulicama u naselju.

Na putevima u Federaciji BiH jutros se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, a poseban oprez neophodan je na magistralnom putu Mesihovina-Posušje gdje pada ledena kiša.

Na pojedinim dionicama zbog magle ili niske oblačnosti smanjena je vidljivost, a mjestimično jači udari vjetra mogući su na putevima Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kamensko i Priluka-Glamoč-Mlinište.

Oprez zbog učestalih odrona neophodan je na putevima Konjic-Drežnica, Bugojno-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Bugojno, Mostar-Doljani.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije