Društvo

Mozzart obukao klubove iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša

Mozzart obukao klubove iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša
Foto: N.N. | Mozzart obukao klubove iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša

U novoj sportskoj opremi koju im je donirala kompanija Mozzart treniraće FK Sloboda iz Novog Grada, FK Crni Vrh iz Laktaša i OFK Glasinac 2011 iz Sokoca.

Fudbalski klub Sloboda, jedan od najstarijih na prostorima Balkana, trenutno se takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske — Grupa zapad, ali igrači ne kriju da su ambicije mnogo veće.

Ovaj klub sa tradicijom dužom od jednog vijeka osnovan je 1910. godine. Od osnivanja Fudbalskog saveza Republike Srpske se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. Za svoj jubilej, devedeset godina postojanja, ovaj klub je uspio da dođe do četvrtog mjesta na tabeli Prve entitetske fudbalske lige, a stigao je i do finala kupa Republike Srpske.

Nadaju se da će nova oprema pomoći na putu ka novim pobjedama, a želja im je da ponove svoj najveći dosadašnji uspjeh - osvajanje Prve lige Republike Srpske.

„Zahvaljujem kompaniji Mozzart u ime kluba, kao i u svoje ime na donaciji opreme za trening. Siguran sam da će ona uveliko olakšati rad prvog tima u budućnosti”, istakao je sportski direktor kluba Ognjen Dašić.

U novoj sportskoj opremi za pobjedama će jurišati i fudbaleri OFK Glasinac 2011. Njegov prethodnik, FK Glasinac iz Sokoca, osnovan je 1936. godine. Od 1995. godine bio je član Prve lige Republike Srpske, dok je u sezoni 2002/2003 igrao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i u prvom rangu je proveo dvije sezone. Ipak, klub je ugašen 2011. godine, kada je i osnovan OFK Glasinac 2011 kao njegov nasljednik.

“Donacija koju smo dobili od kompanije Mozzart značajno će nam olakšati treninge, a samim tim i put ka našem cilju.”, poručio je predsjednik kluba Nešo Borovčanin.

Dodatnu motivaciju za treningom imaće i igrači kluba Crni Vrh, malog kolektiva koji se nalazi u mjestu Jaružani u opštini Laktaši.  Od 2014. godine takmiče se u Međuopštinskoj ligi Laktaši, Srbac i Prnjavor. Prethodnu sezonu su završili na drugoj poziciji, a cilj im je da u tekućoj budu prvi na listi. Posebno su ponosni na nedavno oformljenu škola fudbala gdje trenira više od 50 djece iz okruženja Slatina, Jaružani, Kadinjani, Ćetojevici, Veliko i Malo Blaško. Ističu da je donacija kompanije Mozzart pozitivno uticala i na atmosferu među igračima.

„Naši fudbaleri su prije svega prijatelji, a tek onda saigrači. Nova oprema nas je sve oraspoložila i uljepšala atmosferu u klubu, koja je i inače sportska, prijateljska i domaćinska”, rekao je Ranko Vujmilovic predsjednik kluba.

Predstavnica kompanije Mozzart u Republici Srpskoj Tamara Kantar, rekla je da će se regionalni lider u industriji igara na sreću i ubuduće zalagati da mali i nedovoljno afirmisani sportski kolektivi imaju što bolje uslove za trening.

 „Stvaranje kvalitetnijih uslova za sport jeste jedan od najboljih načina da se doprinese zajednici i budućim generacijama“, objasnila je Tamara Kantar.

Kompanija Mozzart od svog osnivanja preuzima različite aktivnosti u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicima, razvoja lokalnih sportskih klubova i podrške talentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije