Društvo

Mur za oživljavanje odnosa Trebinja i Dubrovnika

Mur za oživljavanje odnosa Trebinja i Dubrovnika
Mur za oživljavanje odnosa Trebinja i Dubrovnika

TREBINJE - Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izjavio je danas u Trebinju da će se zalagati da se uspostave dobri odnosi između ovog grada i Dubrovnika.

Mur je rekao nakon razgovora s gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem da mu je drago što sve više Dubrovčana dolazi u Trebinje, te dodao da će se uskoro stvoriti uslovi da dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić posjeti Trebinje.

On je podsjetio da se u svojoj diplomatskoj karijeri aktivno zalagao za oživljavanje odnosa Trebinja i Dubrovnika, te ekonomski oporavak regije, dodajući da je ponosan na te aktivnosti.

Govoreći o predstojećim opštim izborima u BiH, Mur je istakao da njegov tim prati sve što se dešava u cijeloj BiH.

Vučurević je zamolio Mura da se u narednom periodu angažuje na uspostavljanju boljih odnosa između Trebinja i Dubrovnika.

"Građani Trebinja i Dubrovnika već su napravili veliki iskorak u međusobnom posjećivanju jednog i drugog grada, ali politička elita još nije uspostavila one odnose koje mi želimo da imamo. Ne sumnjam da će Džonatan Mur to napraviti", rekao je Vučurević.

Mur je napomenuo da će se danas sastati i sa Njegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem koga dobro poznaje, cijeni i poštuje. On je rekao da se vladikom Grigorijem ranije sastajao u manastiru Tvrdoš i u Mostaru.

"Pravoslavna crkva, kao i sve druge vjere, igra veoma važnu ulogu u BiH i drago mi je što ću ponovo vidjeti svog prijatelja Grigorija", rekao je Mur i dodao da će razgovarati o više tema među kojima i o ulozi Crkve i vjere na ovom području, kao i trenutnoj situaciji sa srpskim povratnicima.

Mur će se danas sastati i sa nosiocem liste "Za pravdu i red" Nebojšom Vukanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije