Društvo

Na Doljanima se čeka oko 30 minuta

Na Doljanima se čeka oko 30 minuta
Na Doljanima se čeka oko 30 minuta

SARAJEVO - Ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na autoputu A-1 na dionicama Podlugovi-Visoko-Kakanj i Lepenica (izlaz za Sarajevo) izvode se sanacioni radovi, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Danas počinju radovi na magistralnom putu M-16.2 Prozor Jablanica, zbog čega će se saobraćaj odvijati jednom trakom, uz povremene obustave u trajanju od 15 do 30 minuta.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja.

GP Gabela Polje privremeno otvoren kao međunarodni granični prelaz (do 01.10.).

Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povoljni uslovi za vožnju i nesmetano odvijanje saobraćaja karakterišu saobraćajnu situaciju na većini putnih pravaca u RS. Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode  radovi  i gdje je obavezno poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacje.

Zbog izvođenja radova na izgradnji propusta na mag. putu M-18, na ukrštanju  mag. puta M-18  Bijeljina-Ugljevik i reg. R459 S.Ugljevik-Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj će se odvijati usporeno, uz povremene obustave do završetka radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na  dionici mag. puta M-4  Čelinac-Kotor Varoš (na području opštine Kotor Varoš). Saobraćaj se odvija  jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u  vremenu od 07-18 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza magistralnog puta M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje),  zbog čega  se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Napominjemo da je na ovoj dionici na snazi  zabrana saobraćaja  za vozila čija ukupna masa  prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi 8 metara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije