Društvo

Na graničnim prelazima bez dužih zadržavanja

Na graničnim prelazima bez dužih zadržavanja
Na graničnim prelazima bez dužih zadržavanja

BANJALUKA - U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.

U toku su radovi na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor-Doboj, dionica Gornja Vijaka dva - Razboj, u mjestu Dragalovci. Režim potpune obustave saobraćaja traje najviše 45 minuta, a biće aktivan u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi pet tona i koja su viša od 3,5 metra.

Zbog izgradnje obilaznice na dionici magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom

Jednom kolovoznom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija i na dionici magistralnog pravca entitetska granica /Otoka/-Novi Grad jedan, kao i na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, gdje je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže.

Na magistralnom putu prema graničnom prelazu Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež-Stari Ugljevik i na regionalnom pravcu Ugljevik-Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-entitetska granica /Brusnica/, lokalitet Klakar Donji dva, zbog deminiranja terena aktivne su privremene obustave saobraćaja od 8.30 časova do 15.00 časova, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši-Prnjavor.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije