Društvo

Na jugu i planinama sunce, u ostalim područjima magla

Na jugu i planinama sunce, u ostalim područjima magla
Na jugu i planinama sunce, u ostalim područjima magla

BANJALUKA – Danas se u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama očekuje sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove, magla i niska oblačnost, koja ponegdje u istočnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima može biti i dugotrajna.

Tokom dana, mjestimično sa sunčanim periodima. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 0, na jugu zemlje od 1 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 1 i 7, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

Petak: U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama pretežno sunčano. Po kotlinama u većem dijelu Bosne dugotrajna magla ili niska oblačnost. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Vjetar slab, istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –5 i 1, na jugu zemlje od 0 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 2 i 9, na jugu zemlje i u Krajini do 13 stepeni.

Subota: U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama pretežno sunčano. Po kotlinama u većem dijelu Bosne magla ili niska oblačnost. Tokom dana, smanjenje oblačnosti i više sunčanih perioda. Jutarnja temperatura zraka većinom između –2 i 3, na jugu zemlje od 0 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije