Društvo

Na području Srpske ispaljene 34 protivgradne rakete

Na području Srpske ispaljene 34 protivgradne rakete
Foto: Ilustracija | Na području Srpske ispaljene 34 protivgradne rakete

GRADIŠKA - Strijelci Protivgradne preventive Republike Srpske djelovali su tokom nevremena sa 22 protivgradne stanice, a na gotovo cijelom branjenom području Srpske ispaljene su ukupno 34 protivgradne rakete, rekao je Srni vršilac dužnosti Protivgradne preventive Tihomir Dejanović.

Dejanović je naveo da je sistem protivgradne zaštite bio juče u stanju pune pripravnosti od 14.00 do 24.00 časa jer se očekivalo izrazito nestabilno vrijeme i moguće nepogode, praćene gradom.

"Već u ranim jutarnjim časovima intenzivnija gradoopasna oblačnost prešla je preko područja sjeverne Hravtske i južne Mađarske. Sve prognoze su ukazivale na nevrijeme i mogućnost da u 12.00 časova drugi talas gradoopasne oblačnosti sa područja Alpa zahvati branjeni prostor Republike Srspke, ali je vjetar jugozapadnog pravca usporio kretanje oblaka i usmjerio ih većinom prema Mađarskoj", istakao je Dejanović.

On je dodao da su protivgradne rakete ispaljene na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Laktaša, Dervente, Broda, Prnjavora i Srpca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije