Društvo

Na putu Bugojno-Novi Travnik saobraća se jednom trakom

Na putu Bugojno-Novi Travnik saobraća se jednom trakom
Na putu Bugojno-Novi Travnik saobraća se jednom trakom

SARAJEVO- Zbog popriječenog teretnog vozila na planinskom prevoju Rostovo na putnom pravcu Bugojno-Novi Travnik, trenutno se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Ugaženog snijega na kolovozu mjestimično ima na dionicama u višim planinskim predjelima, a izdvajaju se putni pravci: Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo, Bosansko Grahovo-Strmica i Glamoč-Mlinište. 

Ekipe putnih službi intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a na vozače se apeluje da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na ostalim  putevima u BiH vozi se  po pretežno mokrom kolovozu. Posebnu pažnju skrećemo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja radova potpuno je obustavljen saobraćaj na petlji Blatuša u Zenici. Putnička vozila i vozila do 7,5 tona koriste petlju Radakovo, dok teretna vozila preko 7,5 tona koja dolaze iz pravca Sarajeva i Travnika koriste petlju Lašva.

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Do kraćih zastoja u odvijanju saobraćaja dolazi i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralne puteve: Zenica-Žepče, Prozor-Jablanica, Bihać-Cazin i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije