Društvo

Naći će se adekvatno rješenje za porodicu Bošković iz Trebinja

Naći će se adekvatno rješenje za porodicu Bošković iz Trebinja
Naći će se adekvatno rješenje za porodicu Bošković iz Trebinja

BANJALUKA- Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske saopštilo je da će, putem nekog od programa stambenog zbrinjavanja i u saradnji sa Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite, naći adekvatno rješenje za porodicu Bošković iz Trebinje, koja je deložirana.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo, u rješavanju pitanja za koje je resorno nadležno, na prvo mjesto stavlja čovjeka i njegovo dostojanstvo, istovremeno poštujući sudske odluke.

U slučaju deložacije porodice Bošković, Ministarstvo je postupilo po odluci Suda, ne upuštajući se u tok sudskog procesa.

"Istovremeno, svjesni smo posljedica koje su ugrozile egzistenciju i dostojanstvo porodice Bošković koja nije iz kategorije raseljenih, ali je spletom okolnosti povezana sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica Srpske", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da u kontinuitetu rade na rješavanju problema izbjeglica, raseljenih lica i povratnika i da su kroz svoj dugogodišnji rad nailazili na specifične slučajeve i zahtjeve za ostvarivanje prava porodica iz ovih kategorija.

"Obzirom da je od raseljenja izazvanog ratnim dešavanjima prošlo više od 20 godina, mijenjale su se potrebe raseljenih porodica, te s tim i zakonska regulativa koja je mijenjana i prilagođavana aktuelnim potrebama i načinu rješavanja raseljeničke problematike", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije