Društvo

Nagrađeni najbolji rudari

Nagrađeni najbolji rudari
Nagrađeni najbolji rudari

SREBRENICA - Dan rudara i rudarska slava Sveta Varvara danas je skromno obilježena u opštini Srebrenici, gdje uspješno posluju dva rudnika sa oko 560 zaposlenih.

Predstavnici Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice krsnu slavu obilježili su prisustvom na svetoj liturgiji i lomljenjem slavskog kolača u srednjovjekovnom manastiru Sveta Trojica u Sasama, koji je u blizini ovog rudnika.

Nakon slavskog obreda u preduzeću, direktor Rudnika Jelena Petrić uručila nagrade za 12 najboljih rudara i radnika organizacionih jedinica koje su njihove radne kolege izabrale i predložile za priznanja.

Najbolji rudari iz svake smjene nagrađeni su sa po 700 KM, a najbolji radnici ostalih organizacionih cjelina ovog kolektiva nagrađeni su sa po 500 KM.

Petrićeva je istakla da je ova kompanija sa 520 zaposlenih i ove godine uspješno poslovala i da će, zahvaljujući zalaganju svih radnika, ambiciozni plan eksploatacije od 280.000 tona rovne rude do kraja godine biti premašen za 15.000 tona.

U ovoj godini rudnik je u nabavku opreme, obezbjeđenje i osavremenjavanje jamskih prostorija i uslova rada te revitalizaciju rudničkih objekata, kruga i jalovišta uložio oko osam miliona maraka.

"Plate, isplata doprinosa i drugih zakonskih obaveza uredno se izmiruju u ovoj kompaniji", istakla je Petrićeva, a rudari su to potvrdili novinarima.

Svečanost u Sasama završena je zajedničkim slavskim ručkom za sve zaposlene i goste ovog kolektiva.

Rudnik "Sase" koji posluje u okviru kompanije GROS iz Gradiške i ove godine izdvojio je sredstva za nagradni fond četvrtog šahovskog turnira, koji je tradicionalno danas organizovalo srebreničko Udruženje penzionera.

Na šahovskom turniru učestvuju šahisti iz Bratunca, Srebrenice, Bijeljine, Ugljevika, Tuzle, te iz LJubovije u Srbiji i ovo je jedan od najjačih brzopoteznih šahovskih turnira u BiH.

Zaposleni u Rudniku boksita "Srebrenica" proslavili su Svetu Varvaru organizovanjem ručka i druženja za svih 43 radnika ovog kolektiva.

Uprkos svim problemima u vezi sa stanjem u Fabrici glinice "Birač" iz Zvornika, koja je jedini kupac rude boksita, te poplavama, stanje u ovom kolektivu se normalizuje nakon kraćeg štrajka radnika i eksploatacija i isporuka rude nesmetano se odvijaju jer poslovodstvo ispunjava preuzete obaveze koje su definisane potpisivanjem sporazuma o prevazilaženju teškoća i izmirenju obaveza prema radnicima koji je potpisan krajem prošlog mjeseca.

Direktor srebreničkog Rudnika boksita Mladen Ristić uručio je novčane nagrade za 5 radnika koji su po ocjenama radnih kolega i rukovodilaca u ovoj godini najviše doprinijeli ostvarivanju plana eksploatacije rude od 130.000 tona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije