Društvo

Nakon vrućina saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i sljedeću sedmicu

Nakon vrućina saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i sljedeću sedmicu
Nakon vrućina saznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i sljedeću sedmicu

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno i toplo vrijeme, ali ipak sa malo nižom temperaturom koja će iznositi od 27 do 36, a na jugu Hercegovine do 38 stepeni Celzijusovih.

Jutros je na istoku i jugu vedro ili sa malo oblaka, pretežno oblačno na zapadu i sjeverozapadu, gdje ponegdje može biti i malo kiše, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana i poslije podne biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i sunčano, i dalje toplo, sparno, mjestimično će biti kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a moguć je i grad.

Duvaće vjetar većinom slab, a uz grmljavinske oblake mogući su i jači udari vjetra, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova:

Sokolac, Čemerno 15, Šipovo, Rudo, Gacko, Han Pijesak, Drinić, Višegrad 17, Foča, Drvar, Sarajevo, Srebrenica, Mrakovica, Nevesinje 18, Mrkonjić Grad, Kalinovik, Livno 19, Kneževo, Bihać, Kupres, Novi Grad, Ribnik 20, Bileća, Banjaluka, Tuzla, Zenica, Zvornik, Gradiška, Srbac 21, Prijedor, Stolac 22, Bijeljina, Doboj 24, Mostar, Trebinje 25, Neum 27 stepeni.

Za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je narandžasto upozorenje za visoke dnevne temperature zraka, kao i UV indexa. Vremenski interval za koji je izdato upozorenje je od 23.07.2015. do 25.07.2015. od 11 do 18h.

U subotu se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očekuje nestabilno vrijeme. Prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se očekuju jači pljuskovi praćeni grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 15 i 20 °C, na jugu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 30 i 37 °C.

U nedjelju nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u jutarnjim satima. Poslije podne pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Vjetar slab, a najniža jutarnja temperatura vazduha između 12 i 17 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 29 °C, na jugu Hercegovine od 32 do 36 °C.

U ponedjeljak nas očekuje nestabilno vrijeme. Već prije podne pa prema večernjim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 16 °C, na jugu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 28 i 33 °C, na jugu Hercegovine do 36 °C.

U utorak u Hercegovini će biti sunčano. U Bosni sunčano uz malu, poslije podne i umjerenu oblačnost. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 13 i 18 °C, na jugu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura između 30 i 34 °C, na jugu do 36 °C.

   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije