Društvo

Narednih dana kiša, snijeg, ali i oluja

Narednih dana kiša, snijeg, ali i oluja
Narednih dana kiša, snijeg, ali i oluja

BANJALUKA- U Republici Srpskoj narednih dana očekuju se kiša i snijeg, a jače padavine i olujni vjetar posebno za vikend, dok se njihov prestanak prognozira tek u utorak, 8. marta, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Meteorolog Milica Đorđević rekla je da će sutra ujutru kiša početi da pada na jugu i zapadu, gdje će biti i obilnijih padavina. Na istoku se kiša očekuje tokom popodneva.

Popodne se očekuje i zahlađenje, te snijeg na planinama u visini od deset do 20 centimetara, a u Hercegovini veoma jaka bura.

Uveče i u noći susnježica i snijeg će padati i ponegdje u nižim predjelima na sjeveru i zapadu.

Temperature vazduha

Najviša dnevna temperatura na zapadu biće do deset stepeni Celzijusovih ujutru i tokom dana će opadati, dok će na istoku i jugu maksimalna temperatura biti od osam do 14 stepeni.

Đorđevićeva je navela da će u petak, 4. marta, biti hladnije uz padavine u prvom dijelu dana, a popodne suvo, dok će na planinama biti snijeg.

Najviša dnevna temperatura biće od tri do sedam, na jugu od 11 stepeni Celzijusovih, a na planinama oko nule.

Vikend uz olujno nevrijeme

Đorđevićeva je za prvi dan vikenda najavila vjetrovito i toplo vrijeme, ali popodne i uveče jače padavine, te jak jugo uz olujne udare.

"Najjači vjetar duvaće u Krajini i Hercegovini gdje će u noći biti i vrlo obilnih padavina", upozorila je Đorđevićeva.

Ona je dodala da će najviša dnevna temperatura biti od 12 do 17 stepeni Celzijusovih, ponegdje na sjeveroistoku, a niža samo na planinama na zapadu.

U nedjelju, 6. marta, biće oblačno sa kišom, u Hercegovini vrlo obilne padavine.

"Ukupno će u noći sa subote na nedjelju i u nedjelju u prvom dijelu dana u Hercegovini pasti više od 100 litara kiše. Na sjeveru padavine polako slabe tokom dana", rekla je Đorđevićeva i dodala da će najviša dnevna temperatura biti od osam do 15 stepeni Celzijusovih.

Razvedravanje u utorak

Prvi dan naredne sedmice ostaće oblačan i kišan, ali uz slabije padavine na sjeveru, dok će jača kiša i dalje padati na jugu i jugoistoku.

Najviša dnevna temperatura biće od sedam do 14 stepeni Celzijusovih, a na planinama niža. Za utorak, 8. marta, očekuje se postepeno prestanak padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije