Društvo

Nekada diskoteke, danas sale za sastanke

Nekada diskoteke, danas sale za sastanke
Nekada diskoteke, danas sale za sastanke

Većina društvenih domova u prigradskim naseljima je renovirana ili se renovira, a većina onih koji su sanirani koriste se mahom za sastanke udruženja, iako su nekada ovi domovi odisali mladim mještanima.

Društveni dom u Bronzanom Majdanu je poslije rata bio devastiran, ali je sada napola saniran, kazao je Dragan Zenić, predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice.

"Saniran je krov, kao i dio prostorija i stolarija, ali dosta se još toga mora uraditi jer još nisu urađeni mokri čvorovi i nekoliko prostorija. On je sada saniran dovoljno da ne propada dalje. Ovaj dom koristi KUD 'Opanak' za svoje probe", istakao je Zenić.

Nenad Šibarević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Piskavica, izjavio je kako je njihov društveni dom u punoj funkciji.

"Naš dom radi punim kapacitetom jer ga koristi Kulturno-umjetničko društvo, koje je jako aktivno i ima 150 članova, zatim u prostorijama doma Lovačko udruženje redovno održava svoje sastanke, kao i Udruženje pčelara, ovaj dom ima i ljetnu pozornicu na kojoj se održava 'Kozara etno  festival'", naglasio je Šibarević i dodao da dio Piskavice, odnosno mjesto Radosavska, takođe ima uređen društveni dom, ali ga niko ne koristi, a on je u dobrom stanju.

U Kolima društveni dom je prije služio kao diskoteka, ali danas je u fazi renoviranja.

Ljubomir Sladojević, predsjednik Savjeta ove MZ, izjavio je da je renoviranje ovog doma počelo prije nekoliko mjeseci.

"Društveni dom u Verićima je izgrađen prije 30 godina na tri etaže, koristi se aktivno i u dobrom je stanju. Na prvom spratu doma, koji ima 900 kvadrata, nalazi se ambulanta, apoteka, laboratorija, mjesna zajednica", rekao je Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta ove MZ.

Istakao je da su 2013. godine izgradili salu za sastanke sa 150 mjesta, mokre čvorove, svlačionicu, čajnu kuhinju, tako da su taj jedan sprat u potpunosti opremili.

"Prije nekoliko dana je završen i krov, čija je sanacija počela još 2012. godine. Još bi trebalo zamijeniti kompletnu vanjsku stolariju jer je već dotrajala", kazao je Vučkovac.

Dodao je da se u prostorijama doma ponekad održavaju sastanci Boračke organizacije, lovačkih udruženja te Udruženja penzionera.

Iz Gradske uprave kazali su nam da na području grada ima 13 registrovanih društvenih domova, u naseljima Bronzani Majdan, Verići, Zeleni vir, Debeljaci, Dragočaj, Kola, Ljubačevo, Mišin Han, Piskavica, Potkozarje, Prijakovci i Radosavska.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije