Društvo

Nema zvanične najave okupljanja "Zelenih beretki"

Nema zvanične najave okupljanja "Zelenih beretki"
Nema zvanične najave okupljanja "Zelenih beretki"

SARAJEVO - MUP Kantona Sarajevo ima plan obezbjeđenja sutrašnjeg obilježavanja 23 godine od stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici i nema zvaničnu najavu okupljanja članova Udruženja "Zelene beretke", iako ta mogućnost nije isključena, rekao je dežurni operativni u kantonalnom MUP-u.

"Prema planu koji imamo, ne vidim da ima zvanično prijavljen skup Udruženja 'Zelene beretke'. Ne znam da li je nadležna policijska uprava zaprimila neki akt; to ne mogu potvrditi jer njihovi oficiri koji rade na tim planovima trenutno nisu na poslu", naveo je dežurni operativni.

Predsjednik Pododbora Vlade Republike Srpske za obilježavanje značajnih istorijskih događaja Velimir Dunjić rekao je danas da je planiran odlazak sa tri do pet autobusa na obilježavanje 23 godine od stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, da nije najavljen "kontramiting" i da su preduzete sve mjere za sprečavanje svake neprijatne situacije.

Dolazak u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu najavili su i pripadnici "Zelenih beretki", javio je portal Klix.

"Sutra ćemo se okupiti u Dobrovoljačkoj da odamo počast nastradalim građanima ovoga grada. Nije nam važno da li još neko dolazi i koliko će ih doći", najavio je predsjednik Udruženja "Zelene beretke" Muhamed Švrakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije