Društvo

(Ne)obična ljubavna priča iz Banjaluke

(Ne)obična ljubavna priča iz Banjaluke
Foto: Ilustracija | (Ne)obična ljubavna priča iz Banjaluke

U svijetu formalnih mejlova i kratkih poruka, ostali smo zatečeni ljubavnom pričom iz Banjaluke koja je osvojila region. Zaljubljena Ilaria, traži Marinka, čovjeka koji joj je 2014. ukrao srce.

Ljubavna pisma i dalje mame uzdahe. Romantična i smjela uskoro bi mogla pasti u zaborav. Jedno takvo dospjelo je u žižu javnosti. Ilaria mjesecima traži Marinka iz Banjaluke. Nakon prvog pisma, u Pošte Srpske stigla su još dva. 

"Prvo pismo smo dobili prije dva mjeseca i onda je Ilaria poslala i drugo pismo prije mjesec dana. Moramo reći da su oba pisma napisana na lošem engleskom i na lošem njemačkom jeziku. Mi smo se nadali da ćemo naći više podataka na osnovu kojih bi možda mogli pronaći Marinka, ali nažalost bezuspješno", rekla je portparolka Pošta Srpske Željka Koljančić.

Pisma otkrivaju romantičnu priču.  Upoznali su se u Njemačkoj, gdje su oboje radili, ona u restoranu, a on kao građevinski radnik. Ubrzo je svako otišao na svoju stranu, Marinko u Banjaluku, a Ilaria u Italiju, gdje danas radi. Tri godine kasnije, baš u ove jesenje dane, Ilaria želi vratiti ljubav u svoje srce, na opšte oduševljenje vječitih romantičara.

"Ljudi su to prihvatili s velikim zanimanjem, sa šalom. Nažalost nismo ga uspjeli pronaći, ali se nadamo da će se nešto desiti", dodala je Koljančić.

Nažalost, naša potraga za danas nije urodila plodom. Navedeni brojevi telefona kao da ne brane boje ljubavi.

Banjalučani romantični i mili čekaju razrješenje ove gotovo filmske ljubavne drame. Oni u poznijim godinama priznaju, i sami su rado pisali pisma.

Nadamo se da će dobre vijesti o Marinku stići, jer zaljubljena Ilaria mjesecima čeka svog princa na bijelom konju. Da li zaista prinčevi postoje i da li je Marinko bio iskren u ljubavi s ovom damom? E tom odgovoru se radujemo, naravno, vjerujući u ljubav. (RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije