Društvo

Neophodna nova ulaganja u opremu

TREBINJE - Saradnja svih subjekata zaštite i spasavanja u Trebinju, kao i obučenost jedinica za različite namjene, na zadovoljavajućem su nivou, ali su neophodna nova ulaganja u opremu, rekao je šef gradskog Odsjeka Civilne zaštite Nenad Šarenac.

On je rekao da ova služba u Trebinju raspolaže osnovnom opremom za intervencije prilikom teških saobraćajnih nesreća i gašenja požara, ali da su neophodna nova ulaganja.

"U 2015. godini planirana je nabavka nove opreme, ali sve zavisi od novca, jer sredstva dobijamo samo iz gradskog budžeta", kaže Šarenac.

Komandir Vatrogasnog društva "Lastva" Dragan Paranos ističe da je ovo društvo dobro opremljeno i spremno za reagovanje u vanrednim situacijama.

"Krajem prošle godine od gradske uprave smo dobili određena novčana sredstva za nabavku opreme za vatrogasce i rezervne dijelove za vozila", rekao je Paranos i napomenuo da je prepravljeno jedno, a servisirana sva ostala vozila.

Na poligonu bivše kasarne Vojske Republike Srpske danas je izvedena i pokazna vježba spašavanja unesrećenih iz zapaljenih automobila i gašenje požara na otvorenom.

U Republici Srpskoj se 1. mart obilježava Dan civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije