Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja u Srpskoj i FBiH

Nesmetano odvijanje saobraćaja u Srpskoj i FBiH
Nesmetano odvijanje saobraćaja u Srpskoj i FBiH

BANJALUKA - Povoljne vremenske prilike pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, a tokom dana očekuje se pojačana frekvencija vozila pa se vozačima savjetuje oprez, da drže odstojanje i izbjegavaju rizična preticanja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području Srednjobosanskog kantona u FBiH danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija zbog održavanja manifestacije "506. Dani Ajvatovice". Potpuna obustava saobraćaja danas i sutra biće na snazi u Donjem Vakufu u periodu od 16.00 do 17.00 časova.

Izmjene saobraćaja sutra će biti aktuelne na području Rogatice zbog proslave maturske večeri. Saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu Podromanija-Rogatica, odnosno Ulica Srpske sloge u periodu od 18.30 do 20.30 časova.

Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce - ulicama Đenerala Draže, Janka Jolovića i Serdar Janka.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na području banjalučke mjesne zajednice Ada na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac počela je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza zbog čega vozila saobraćaju jednom trakom u dužini od 800 metara.

Na istom magistralnom putu, na dionici Lamovita-Ivanjska-Šargovac, tokom ove sedmice biće vršena sanacija kolovoza, pa će se saobraćaj na mjestima izvođenja radova odvijati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za sav saobraćaj zatvorena je petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

Vozačima, pogotovo onima koji idu iz Gradiške prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

U zoni izvođenja radova, kod Mahovljanske petlje, na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena je na 30 kilometara na čas.

Saobraćaj će se na ovoj dionici svakodnevno četiri puta obustavljati od 23.00 do 5.00 časova ujutro u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U mjestu Rebrovac u toku su radovi na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac zbog čega su na snazi izmjene saobraćaja, te će biti regulisan privremenom signalizacijom. Radovi će trajati do 16. oktobra. Z

bog sanacije kolovoza na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnog puta Šekovići-Donje Caparde vozila saobraćaju jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik.

Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići. Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja. Izmjena će biti na snazi svakim danom od 7.00 do 19.00 časova, osim nedjelje.

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put. Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice, Nevesinje-Berkovići, Ukrina-Vijaka, Karanovac-Mitrovići, Gornja Vijaka dva-Razboj, te Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva-Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od pet tona i visine iznad 3,5 metra. Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

Na području Federacije BiH radovi su aktuelni na putnim pravcima Priboj-Simin Han, Šićki Brod-Srebrenik, Srednje-Olovo-Kladanj, Gromiljak-Busovača i Ključ-Sanski Most.

Na auto-putu, ispred naplatnog mjesta Zenica jug, izvode se radovi na mostu, pa se vozačima savjetujemo da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja prilikom prelaska granice.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije