Društvo

Nesmetano odvijanje saobraćaja, učestali odroni

Nesmetano odvijanje saobraćaja, učestali odroni
Foto: Ilustracija | Nesmetano odvijanje saobraćaja, učestali odroni

BANJALUKA - Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija nesmetano, a vozačima se skreće pažnja da su učestali odroni na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Iz AMS-a napominju da je u dane vikenda smanjen obim radova na putevima, ali da je obavezno poštivanja privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor u toku je izgradnja vijadukta "Mahovljani" zbog čega je zatvorena za sav saobraćaj, pa vozači mogu koristiti petlju "Aleksandrovac".

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima "Laktaši" i "Klašnice".

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banja Luka-Prnjavor. Na ovoj dionici saobraćaj će se do 31. avgusta odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje zbog izgradnje vijadukta dolazi do obustave saobraćaja u vremenu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

U mjestu Dragalovci na regionalnom putu Dragalovci-Gornja Vijaka počela je izgradnja pješačke staze zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na području opštine Srebrenica zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Bratunac-Zeleni Jadar.

Na regionalnom putnom pravcu Površnice-Lopare u toku je sanacija klizišta zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka zbog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom.

Na području FBiH radodovi se izvode na putevima Maglaj-Žepče, Donji Vakuf-Travnik, Tuzla-Kalesija i Bugojno-Kupres i Sarajevo-Vogošća.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz AMS-a podsjećaju vozače da su za međunarodni promet vozila privremeno otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije