Društvo

Nestali misteriozno, porodice ne gube nadu

Nestali misteriozno, porodice ne gube nadu
Nestali misteriozno, porodice ne gube nadu

BANJALUKA - Porodice više desetina nestalih iz RS već mjesecima, ali i godinama, gaje nadu da su njihovi najmiliji živi, dok policija pokušava da pronađe neki trag koji bi pomogao u istrazi.

Rođaci onih koji su nestali od rata naovamo, a čija je sudbina nepoznata, mole građane da sve korisne informacije ustupe policiji, a sličan apel stiže i iz MUP-a RS.

Više od godinu dana traje potraga za Bojanom Koprenom (27), kojem se 7. jula prošle godine, nakon što je izašao iz ugostiteljskog objekta "Krčma kod Roze", u Kolima, kod Banjaluke, gubi svaki trag.

Policajci, mještani Manjače i lovci, njih oko 150, prečešljali su krajem decembra prošle godine oko 10 kilometara kvadratnih šume, na granici sela Bukvalek i Kola, gdje su tražili Koprenu, ali nije pronađen ni u toj opsežnoj potrazi.

"Djeteta mi nema, a nestalo je ima već godinu i dva mjeseca. Non-stop pokušavam nešto da uradim, ali ne znam ni sam šta se dešava. Ne znam šta se mom Bojanu moglo dogoditi, jer on ni sa kim nije bio u sukobu", ispričao je za "Nezavisne" Milenko Koprena, Bojanov otac.

Prema njegovim riječima, porodica ne gubi nadu.

"Ja vjerujem da je živ. On nikome nije bio dužan, nije bio narkoman, nije bio kriminalac, nikakvih problema nije imao. Radio je za 30 maraka dnevnice. Moja porodica ovo nikako ne može da podnese. Ne znamo gdje se nalazimo", naglasio je Milenko Koprena.

Porodica dvadesetdevetogodišnjeg Gorana Simića iz Banjaluke, koji je nestao u avgustu prošle godine, u bujičnim poplavama u ovom gradu, takođe apeluje na građane da joj jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o nestalom mladiću. Mogu to da učine na broj telefona 065/497-558 ili da se jave policiji.

"Ne znam kako da vam opišem ovo kroz šta prolazimo. Sve mi je to u vezi s njegovim nestankom misteriozno, čudno. Godinu i mjesec je prošlo, a mi ništa ne znamo. Ali ne smijemo da izgubimo nadu", naglasio je Mlađen Simić, Goranov otac.

Prema njegovim riječima, najbitnije mu je da mu se saopšti istina.

"Ako postoje neki očevici, meni je toliko važno da mi kažu šta se zapravo desilo Goranu. Ne mogu ja protiv sudbine, mora se živjeti dalje, šta da se radi", ispričao nam je Mlađen Simić.

Prema podacima sa sajta MUP-a RS, u toku je potraga za desetak lica koja su nestala od 2011. godine do danas. Na sajtu MUP-a RS nalaze se i imena te fotografije osoba koje su nestale i prije 2011. godine,

Ukoliko o njima imate bilo kakvu informaciju, možete da obavijestite najbližu policijsku stanicu ili da pozovete broj 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije