Društvo

"Nezavisne" u novom paviljonu: Studentski hotel s pet zvjezdica

"Nezavisne" u novom paviljonu: Studentski hotel s pet zvjezdica
"Nezavisne" u novom paviljonu: Studentski hotel s pet zvjezdica

BANJALUKA - Dugo očekivani četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci u završnoj je fazi opremanja, a nakon čišćenja i nekih sitnijih radova, vrata ovog, za studente luksuznog, objekta će biti otvorena.

Ekipa "Nezavisnih" danas je imala priliku da prošeta kroz unutrašnjost paviljona i uvjeri se da je sve spremno za studente koji bi, kako je planirano, trebalo da se usele do početka akademske godine.

Na pet spratova nalazi se 140 dvokrevetnih soba namijenjenih za 280 studenata, sa radnim stolovima, ormarićima za odijelo i zasebnim toaletom. Svaki sprat posjeduje i čajnu kuhinju, u kojoj će studenti sigurno provoditi dobar dio vremena. 

Ono što bi se kao mana moglo uzeti je da paviljon nije prilagođen za stanovanje osobama sa invaliditetom kao i da nema kotlovnicu i zaseban sistem grijanja, ali ni to, s obzirom na blizinu gradske toplane, ne bi trebalo da predstavlja problem.

Međutim, zasad ostaje nepoznato koji studenti će moći da konkurišu za četvrti paviljon, u kojem će, ruku na srce, uslovi za učenje, rad i stanovanje biti daleko bolji od postojećih smještajnih kapaciteta.  

Zoran Babić, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla", kaže kako se po ovom pitanju aktuelno raspravlja, a da bi situacija mogla biti jasnija već sljedeće sedmice. 

"Jedna od opcija je da u njega budu useljeni studenti starijih godina. Iskreno, sve što bih sad rekao vama, bojim se da ne bude tačno. Odluka je prvenstveno na nadzornom odboru i studentskim predstavničkim tijelima", kazao nam je Babić.

Ni Goran Vučić, potpredsjednik Unije studenata Republike Srpske, nije siguran ko, pod kojim uslovima i po kojoj cijeni će se useliti u novi hotel s pet zvjezdica za studente. Kako kaže, možda bi najbolje bilo da u njemu budu najbolji studenti.

Podsjećamo, u izgradnju četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" uloženo je 7,53 miliona maraka. U to nisu uračunati troškovi za nabavku namještaja, koji će koštati 1,1 milion maraka. Objekat se prostire na 6.230 kvadrata.

BROJKE:

140 soba

280 mjesta

6.230 kvadrata prostora

7,53 miliona KM uloženo

1,1 milion za namještaj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije