Društvo

Niz stručnih sastanaka u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka

Niz stručnih sastanaka u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka
Niz stručnih sastanaka u Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka

BANJALUKA - Univerzitetska bolnica Klinički centar Banjaluka će u narednom periodu organizovati niz stručnih sastanaka ljekara specifičnih i srodnih grana medicine Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka i ostalih bolnica u Republici Srpskoj.

Unaprijeđenje stručne saradnje, bolja koordinacija i pružanje još bolje zdravstvene zaštite pacijentima biće osnovne teme o kojima će se razgovarati.

Stručni sastanci će se održavati u periodu od 25. do 28. avgusta, a teme će biti raspoređene po specifičnim oblastima koje će izlagati moderatori, stručnjaci Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka. Primarnu važnost sastanaka će imati teme u vezi sa zbrinjavanjem hitnih stanja, kao što su akutni infarkt miokarda, traume, kao i maligna oboljenja. Univerzitetska bolnica Klinički centar Banjaluka je napravila procedure i formulare koje je poslala svim bolnicama, koji su neophodni za adekvatan prijem pacijenata iz drugih zdravstvenih ustanova.

U Univerzitetskoj bolnici Klinički centar Banjaluka kardiolozi na najsavremeniji način uspješno rješavaju akutni infarkt miokarda. Interventni kardiolozi, Klinike za kardiovaskularne bolesti, zbrinjavaju akutni infarkt miokarda 24 sata, metodom PCI, bez obzira iz kog dijela Republike Srpske pacijenti dolaze.

Formirana su četiri tima koja se sastoje od domaćeg kadra, te zahvaljujući ovom programu pacijenti sa ovim zdravstvenim problemom bi trebalo da se liječe najefikasnijom i najzahtjevnijom metodom.

Univerzitetska bolnica Klinički centar Banjaluka je namjenski osposobila kontakt brojeve telefona i brojeve  faksa u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje i Klinici za kardiovaskularne bolesti, na koje se javlja medicinsko osoblje 24 sata, zbog još bolje koordinacije između zdravstvenih ustanova Republike Srpske i pravremenog zbrinjavanja hitnih stanja (trauma, akutni infarkta miokarada).

Broj telefona/faks u Klinici za kardiovaskularne bolesti za zbrinjavanje akutnog infarkta miokarda je 051/342-523, a u Klinici za anesteziju i intezivno liječenje 051/343-292; faks 051/343-293.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije