Društvo

Normalno odvijanje saobraćaja

Normalno odvijanje saobraćaja
Foto: N.N. | Normalno odvijanje saobraćaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija bez problema, a oprez zbog odrona neophodan je na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica–Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog većeg odrona na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, vozila i dalje saobraćaju usporeno, jednom trakom.Zbog sanacije potpuno je obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini). Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćanje teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim saobraćanja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je prolazak za sva vozila teža od 16 tona.

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari.

U Federaciji BiH učestali su odroni na brojnim dionicama, a poseban oprez neophodan je na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i Bugojno-Novi Travnik.

Na auto-putu A-1, dionici Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije