Društvo

Nova banka ukinula proviziju za liječenje djece u inostranstvu

Nova banka ukinula proviziju za liječenje djece u inostranstvu
Foto: N.N. | Nova banka ukinula proviziju za liječenje djece u inostranstvu

BANJALUKA - Nova banka Banjaluka ukinula je proviziju za sve gotovinske i bezgotovinske uplate za Fond solidarnosti koje se uplaćuju preko računa ove banke, a na inicijativu ovog fonda, saopšteno je u Fondu solidarnosti za dijagnozu i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu.

"Nova banka je u ovom periodu,  koliko smo zajedno partneri u ovoj humanoj misiji pokazala jedan veoma ozbiljan i profesionalan pristup, a zahvaljujući njihovoj   ažurnosti kada je u pitanju uplata sredstava za Fond solidarnosti, naš rad čini odgovornijim i transparetnijim", navode u Fondu. Istakli su da, prihvatanjem inicijative da ukinu proviziju gotovinske ibezgotovinske uplate za Fond solidarnosti, Nova banka je, kako kažu, ukinula stereotipe da su banke isključivo profitne organizacije.

"Ovim potezom pokazuju društvenu odgovornost i iskrenu želju da finansijski doprinesu tome da se što veći broj djece uputi na liječenje u inostranstvo“, rekla je vršilac dužnosti direktora Fonda solidarnosti Jasminka Vučković. Naglasili su da je Fond solidarnosti pokrenuo ovu inicijativu jer se veliki broj građana obratio ovoj ustanovi sa, kako ističu, tvrdnjama da je mjesečna provizija koja im se odbija od plate mnogo veća od mjesečna uplate za Fond solidarnosti.

"Vođeni tim tvrdnjama, posebno kada je u pitanju najniža plata u RS, obratili smo se bankama sa kojima sarađujemo kako bi ih informisali, ali i zamolili da razmisle o ukidanju provizije za uplate za Fond solidarnosti", ističu u Fondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije