Društvo

Nuhić: Organizatori protesta nabavljaju oružje

Nuhić: Organizatori protesta nabavljaju oružje
Nuhić: Organizatori protesta nabavljaju oružje

BANJALUKA - Politički analitičar iz Tuzle Mehmedalija Nuhić kaže da ima pouzdane informacije da su organizatori protesta u Federaciji BiH /FBiH/ počeli da nabaljaju oružje koje bi trebalo da upotrijebe protiv građana Republike Srpske.

Nuhić ističe da su pojedini aktivisti neformalne organizacije "Udar" boravili u inostranstvu, gdje su im pojedine obavještajne službe stavile na raspolaganje magacine naoružanja.

On je za "Pres Republika Srpska" rekao da ne postoji ni najmanja sumnja da je socijalni bunt u FBiH maksimalno ispolitizovan i stavljen u funkciju nasilne unitarizacije BiH.

"Direktni interesi bošnjačkih demonstracija povezani su isključivo sa teritorijom Srpske. Ono što se želi postići ovim protestima i što je postalo jasno već prvog dana jeste nasilna promjena Ustava BiH", rekao je Nuhić.

On je naveo da je brzo postalo jasno da to nisu demonstracije u kojima gladni i nezaposleni traže posao i hljeb, već da treba da promovišu priču o potrebi "bosanskog jedinstva" i ustavnih promjena.

Nuhić kaže da iza svega što se događa u FBiH stoje centri moći izvan BiH, koji odvode bošnjačke političare na brifinge u inostranstvo, gdje im daju instrukcije šta da rade.

On smatra da postoji opasnost da se demonstracije prenesu u Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Trebinje i da su organizatori ovih događaja oduvijek igrali na kartu srpskog nejedinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije