Društvo

OC Jahorina: Otvaranje sezone 12. decembra, moguće i ranije

OC Jahorina: Otvaranje sezone 12. decembra, moguće i ranije
OC Jahorina: Otvaranje sezone 12. decembra, moguće i ranije

JAHORINA – Olimpijski centar Jahorina planirao je da skijašku sezonu zvanično otvori 12. i 13. decembra, kada će se održati i bogat kulturno-zabavni program.

Ali, nakon što je od jutros počeo padati snijeg, i planovi OC Jahorina mogli bi se promijeniti. Nadaju se da bi količina snježnog prekrivača mogla biti dovoljna da se prvi skijaši ove sezone niz jahorinske staze spuste sljedeće sedmice.

Prema riječima Ivane Lizdek, portparola OC Jahorina, ekipe su već na terenu i pokušavaju urediti staze kako bi se što prije stekli svi neophodni uslovi za skijanje i pokretanje vertikalnog prevoza. Danas oko podne visina snježnog prekrivača bila je preko 20 centimetara.

„Od petka je u funkciji sistem za vještačko osnježavanje. Olimpijski centar Jahorina nastoji da u skladu sa odgovarajućim temperaturama u narednim danima prozivede dovoljnu količinu snijega kako bi smo što prije mogli početi sa skijanjem. U ovom trenutku ne možemo tačno reći kada će skijanje početi, ali optimistični smo i očekujemo da će uskoro biti dobra količina snijega na stazama. Najvažnije je da se stvore bezbjedni uslovi kako bi OC Jahorina pokrenuo vertikalni transport koji je spreman za rad“, kazala je Lizdek.

Iako su meteorolozi za sljedeću sedmicu najavili stabilnije vrijeme uz više temperature vazduha, u OC Jahorina se nadaju da im to neće predstavljati veliki problem, te da bi sezona ipak mogla biti otvorena ranije od planiranog.

„Vremenske prognoze su uglavnom pouzdane za svega nekoliko dana unaprijed i nisu relevantne za duži vremenski period. Očekujemo da će ova količina snijega i temperatura oko nule biti dovoljni da se snijeg održi“, dodala je Lizdek.

„Zvanično otvaranje sezone na Jahorini biće 12. i 13. decembra uz bogat program. Ukoliko se stvore uslovi za skijanje prije ovog datuma, OC Jahorina će početi skijašku sezonu ranije. Ove godine kao i prošle biće aktuelno noćno skijanje, a cijena karte ostaje ista, 18 KM. Imamo dosta ranih rezervacija zahvaljujući prošloj uspješnoj sezoni.

Cijene ski karata za sezonu 2015/16 na Jahorini kreću se od sedam KM za jednu vožnju do 720 KM za sezonsku kartu sa slikom. Jednodnevna karta za dane vikenda koštaće 39, a radnim danima 34 KM. U OC Jahorina odlučili su uvesti i nekoliko novih karata, pa će tako od ove sezone u prodaji biti dvosatni ski pass koji će koštati 17 KM. Uvedena je i sezonska karta sa slikom, koja se može koristiti samo radnim danima od ponedjeljka do petka, ona košta 270 KM.

U hotelu „Bistrica“, kojim upravlja OC Jahorina, cijene jednodnevnog boravka kreću se od 56 do 89 KM. Svi gosti koji budu broravili u ovom hotelu tri dana i više ostvaruju popust od 20 posto na trodnevni ili višednevni ski pass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije