Društvo

Obezbijeđen prostor za učenike koji putuju

ŠAMAC - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je 3.000 KM, a Osnovna škola "Šamac" hiljadu maraka, za projekat "Prostor za učenike–putnike", čiji je cilj stvaranje sigurnog okruženja za razvoj i obrazovanje učenika koji putuju, rekao je direktor ove škole Slobodan Čeliković.

Projekat je realizovan u Osnovnoj školi "Šamac", gdje je obezbijeđena posebna prostorija u kojoj će učenici koji putuju imati niz sadržaja dok čekaju na početak nastave ili na polazak autobusa.

"Od sutra će 46 učenika, koji putuju do škole u Šamcu i više od sat vremena čekaju na početak nastave ili na vrijeme polaska autobusa, biti u posebnoj toploj prostoriji gdje im se nude različiti sadržaji od gledanja filmova, pisanja zadaće, čitanja, društvene igre", naveo je Čeliković.

On je dodao da učenici koji putuju neće više biti na ulici i smrzavati se čekajući autobus ili u holu škole, nego će imati mjesto za aktivnosti, ali i ostali učenici škole, kao i nastavnici, moći će da se druže, drže sastanke kada nema djece i održavaju Savjete roditelja i učenika.

Sa 4.000 maraka, koliko je uloženo u realizaciju projekta, renoviran je predviđeni prostor, kupljen računar, televizor, projektor, di-vi-di i ostala potrebna oprema.

Roditelji učenika smatraju da je ovo bila prijeka potreba, posebno u zimskim danima, jer su do sada djeca čekala autobus napolju ili u holu škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije