Društvo

Obezbijeđeni obroci za migrante u Unsko-sanskom kantonu

Obezbijeđeni obroci za migrante u Unsko-sanskom kantonu
Foto: N.N. | Obezbijeđeni obroci za migrante u Unsko-sanskom kantonu

SARAJEVO - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Crveni krst Federacija BiH (FBiH) potpisali su Ugovor za podršku u obezbjeđivanju obroka za migrante do kraja marta naredne godine u Unsko-sanskom kantonu (USK), u okviru projekta finansiranog od EU.

U okviru ovog ugovora, iz fondova EU biće iskorišćeno 315.567 KM za pripremu i isporuku po tri obroka dnevno za 2.520 migranata/tražilaca azila koji borave u privremenim prihvatnim centrima i neformalnim kampovima u USK.

Svi obroci biće pripremljeni i isporučeni u skladu sa internacionalnim standardima koji garantuju dovoljnu hranljivu vrijednost, raznovrsnost, te dnevni unos 2.100 kalorija, saopšteno je iz IOM-a.

Ugovor su danas potpisali koordinator za zapadni Balkan IOM-a Peter Van der Overart i generalni sekretar Crvenog krsta FBiH Namik Hodžić.

"Crveni krst je bio ključni akter u pružanju pomoći migrantima i izbjeglicama u USK. IOM će nastaviti ovo partnerstvo da bi migrantima bio obezbijeđen kontinuiran pristup hrani", rekao je Overart.

Projekat "EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH", za koji je EU doznačila više od 7,2 miliona evra, realizovao je IOM u partnerstvu sa UNHCR-om i Unicefom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije