Društvo

Oblačno sa kišom i snijegom, temepratura za vikend oko 5 stepeni

Oblačno sa kišom i snijegom, temepratura za vikend oko 5 stepeni
Oblačno sa kišom i snijegom, temepratura za vikend oko 5 stepeni

BANJALUKA – Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Na jugu zemlje kiša prije podne. U ostalim područjima većinom snijeg, u nizinama je moguća i susnježica.

Padavine nisu obilne. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između –3 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

U subotu u Bosni oblačno, lokalno sa slabim snijegom prije podne. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prolazno naoblačenje sa zapada. U Bosni u nizinama kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini bez padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo.Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije