Društvo

Oblačno sa kišom, na planinama snijeg, temperatura u padu

Oblačno sa kišom, na planinama snijeg, temperatura u padu
Oblačno sa kišom, na planinama snijeg, temperatura u padu

BANJALUKA - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Očekivana količina padavina po metru kvadratnom u Bosni je uglavnom između 5 i 20 litara, a u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne od 30 do 60 litara. Poslije podne postepen prestanak padavina, a u noći razvedravanje.

Veći dio dana se očekuje jak vjetar, sa olujnim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najviša dnevan temperatura izmđu 8 i 15 stepeni i ona će bit uglavnom prije podne. Tokom dana, temperature zraka u padu.

U četvrtak veći dio dana preovladavaće sunčano uz malu do umjereno naoblačenje. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada koje će u noći na petak usloviti kišu. Vjetar slab do umjereen jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije