Društvo

Oblačno sa slabom kišom, temperatura do 14 stepeni

Oblačno sa slabom kišom, temperatura do 14 stepeni
Oblačno sa slabom kišom, temperatura do 14 stepeni

BANJALUKA - Danas će u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme, prije podne ponegdje sa slabom kišom ili rosuljom.

U večernjim satima i u noći sa utorka na srijedu razvedravanje. U ostatku naše zemlje , uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od 5 do 10, a u Hercegovini i Krajini do 14 °C.

U srijedu preovladavaće malo do umjereno oblačno vrijeme. Ujutro je moguća magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Poslije podne u Hercegovni i zapadu Bosne naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13°C.

U četvrtak u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini oblačno, lokalno sa slabom kratkotrajnom kišom. U ostatku zemlje sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 14°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije