Društvo

Oblačno vrijeme sa kišom povremeno, temperatura do 15

Oblačno vrijeme sa kišom povremeno, temperatura do 15
Oblačno vrijeme sa kišom povremeno, temperatura do 15

BANJALUKA- Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno slaba kiša u jutarnjim satima je moguća u sjevernim područjima Bosne i u Krajini.

 Poslije podne u većem dijelu zemlje može lokalno padati slaba kratkotrajna kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu do 16°C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati snijeg. Očekuje se između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9°C, na jugu od 10 do 13°C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije