Društvo

Obustava na regionalnom putu Aleksina Međa-Obodina

Obustava na regionalnom putu Aleksina Međa-Obodina
Obustava na regionalnom putu Aleksina Međa-Obodina

BANJALUKA - Zbog brdskog auto-slaloma "Trebinje 2016" danas će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Aleksina Međa-Obodina, a vozila će biti preusmjeravana na alternativni putni pravac Trebinje-Vilusi-Morinj-Herceg Novi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja biće na snazi od 10.00 do 14.00 časova.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju.

Vozačima na području Srednjobosanskog kantona u Federaciji BiH savjetuje se da voze oprezno zbog maratonaca i biciklista koji su krenuli prema Srebrenici. Oni se trenutno nalaze u blizini Viteza. Obje grupe kreću se uz pratnju policije i ovlaštenih lica.

Zbog sanacionih radova na mnogim putnim pravcima izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor za saobraćaj je zatvorena petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na čas. Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj u mjestu Dragalovci zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine. Tokom obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovoj dionici zabranjen je saobraćaj za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara.

Na području opštine Kotor Varoš u toku je rekonstrukcija i sanacija gradske vodovodne i kanalizacione mreže zbog čega je do 1. septembra izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik. Zbog radova na istom projektu do 30. jula biće izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnom putu Kotor Varoš-Mitrovići.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj do kraja godine izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor u naseobini Lišnja. Izmjena će biti na snazi svakim danom od 7.00 do 19.00 časova, osim nedjelje.

Na istom putnom pravcu na lokalitetu Puraći zbog izgradnje vijadukta iznad magistralnog puta izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, pa je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno se saobraća i na dionicama magistralnog puta Johovac-Rudanka u mjestu Johovac zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj. Na tom dijelu u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Radovi se izvode na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Stari Ugljevik-Glavičice, Nevesinje-Berkovići, Ukrina-Vijaka, Karanovac-Mitrovići, Mačkovac-Čelić, Gornja Vijaka dva-Razboj, te Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva gdje će saobraćaj privremeno biti preusmjeren na novoizgrađenu saobraćajnicu.

Na dionici regionalnog puta Bukovica /granica Republike Srpske/-Obodnik u toku su radovi na polaganju optičkog kabla, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding "Drinatrans" iz Zvornik, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Federaciji BiH radovi su aktuelni na dionicama Nemila-Topčić Polje, Priboj-Simin Han, Ključ-Sanski Most, te na magistralnim putnim pravcima na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj čeka se do pola sata. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije