Društvo

Obustava saobraćaja u Banjaluci

Obustava saobraćaja u Banjaluci
Obustava saobraćaja u Banjaluci

BANJALUKA - U Banjaluci će danas zbog održavanja manifestacije Međunarodne izložbe oldtajmera od 12.00 do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od raskrsnice sa Bulevarom cara Dušana do raskrsnice sa Alejom Svetog Save.

Za vrijeme obustave, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija redovno bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljene uslove za vožnju.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje i obavezno poštivanje privremene saobraćajne signalizacije.

Zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj, petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka zatvorena je za saobraćaj.

Vozačima, pogotovo onim koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška–Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

Auto-putem Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija nesmetano.

U zoni izvođenja radova kod Mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice - Nova Topola izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, a brzina kretanja ograničena na 30 kilometara na sat.

Saobraćaj će na ovoj dionici svakodnevno biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju od 30 minuta.

U toku su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom u dužini od 800 metara.

Zbog izvođenja radova na izgradnji ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, koji će biti regulisan privremenom signalizacijom.

Na magistralnom putu Vukosavlje-granica Republika Srpska/FBiH /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

U toku su radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u naselju Gredice.

Na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice zbog radova izmijenjen je režim saobraćanja, pa je potrebno poštovati privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Počeli su deminerski radovi na Jabučić Polju, na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih, 30-minutnih obustava saobraćaja.

Sportski auto-moto savez Republike Srpske organizuje međunarodnu auto-trku na kružnim stazama pod nazivom "Nagrada Banjaluka 2016" danas i sutra na Autodromu Zalužani.

Za danas od 7.00 do 10.00 časova predviđen je tehnički prijem i verifikacija takmičara, od 12.00 do 15.00 zvanični treninzi i mjerenje vremena za startne pozicije, dok je start trke najavljen za 16.00 časova.

Sutra je od 9.00 do časova slobodni trening, u 11.30 svečano otvaranje, a u 12.00 časova start trke.

Oko 17.00 časova najavljeno je objavljivanje rezultata i dodjela nagrada.

Trka je upisana u kalendare takmičenja Centralnoevropske zone, te Republike Srpske, BiH, Hrvatske i Crne Gore i boduje se za šampionate tih zemlja.

Na području Federacije BiH radovi su u toku na dionicama magistralnih puteva Čapljina-LJubuški, Nemila-Topčić Polje, Prozor-Bugojno, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most, kao i na magistralnom putu Sarajevo-tranzit, te magistralnim putevima na području Gračanice, Kladnja, Donjeg Vakufa i Livna.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije