Društvo

Obustave saobraćaja zbog EP u kajaku i kanuu

Obustave saobraćaja zbog EP u kajaku i kanuu
Obustave saobraćaja zbog EP u kajaku i kanuu

BANJALUKA - Zbog Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas" danas će u kanjonu Tijesno, na magistralnom putu Karanovac - Crna Rijeka, biti obustavljan saobraćaj, a vozila preusmjerena na dionicu Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Saobraćaj će biti obustavljan u dva navrata, od 8 do 16 časova i od 19 do 24 časa, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja neće se odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza i na vozila hitnih sližbi.

U Banjaluci će danas, zbog izgradnje oborinske kanalizacije u Kozarskoj ulici, biti obustavljen saobraćaj od 8 do 20 časova, na dijelu od Ulice Bolanog Dojčina do Ulice Uroša Nejakog.

Autobusi javnog prevoza putnika, koji saobraćaju tim dijelom Kozarske ulice, biće preusmjerenu u Solunsku ulicu, zatim u Ulicu Bolanog Dojčina i dalje postojećom trasom.

Iz smjera Karanovca autobusi će produžavati do Solunske ulice iz koje će skretati u Ulicu Skendera Kulenovića i dalje postojećom trasom.

Na putevima Srpske i Federacije BiH saobraćaj se jutros odvija redovno, a vozačima se savjetuje da voze sporije i opreznije na mjestima gdje se izvode radovi.

Zbog sanacije klizišta pored autoputa Gradiška - Banjalukam na lokalitetu Kutlešin Gaj, do 22. juna obustavljen je saobraćaj u zaustavnoj i sporoj traci.

Zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa na lokalitetu Rača saobraćaj se na toj dionici magistralnog puta odvija jednom trakom svakim dan od 7 do 18 časova.

Na dionicama magistralnih puteva Nova Topola - Klašnice 1 i od Novog Grada prema granici BiH i Hrvatske saobraćaj se odvija jednom trakom zbog izgradnje i rekonstrukcije vodovodnog sistema. Naizmjenično odvijanje saobraćaja traje od 7 do 18 časova.

U toku je i sanacija kolovoza na dionici magistralnog puta Brod - granični prelaz Brod.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka - Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice 1 - Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka.

Na regionalnom putu Bušletić - Modriča, u naselju Višnjik, obustavljen je saobraćaj zbog proširenja mosta preko potoka Dusa. Alternativni pravac za vrijeme obustave je magistralni put Doboj - Modriča.

Zbog klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom na regionalnim putevima Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović.

Na regionalnom putu Bratunac 3 - Drinjača zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

To je uslijedilo jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Za vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra, zabranjen je saobraćaj preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici puta od Prnjavora prema Stanarima.

Iz AMS podsjećaju da se na autodromu "Zalužani" održava takmičenje najvišeg ranga u oblasti auto-moto sporta u Republici Srpskoj i BiH pod nazivom "Kružna auto-trka 'Novomatik' nagrada 2015".

Svečano otvaranje zakazano je za 11 časova, a start trke u 12 časova.

U Federaciji BiH saobraćaj je, nakon posjete pape Franje, potpuno normlizovan.

Na dionici autoputa Sarajevo zapad - Tarčin u naredna dva dana će zbog redovnog održavanja biti zatvorena desna tunelska cijev, a saobraćaj preusmjeren u lijevu tunelsku cijev u tunelima "Vis", "25. novembar" i "Grab", gdje će se saobraćaj odvijati dvosmjerno.

Vozačima se savjetuje da na tim lokacijama voze smanjenom brzinom i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog polaganja završnog sloja asfalta na dionici regionalnog puta Visoko - Ilijaš u Podlugovima saobraćaj će biti obustavljen danas od 8 do 5 časova sutra ujutro.

Na graničnom prelazu Brčko - Gunja zabranjen je saobraćaj za teretna vozila, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije