Društvo

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Goražde-Foča

Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Goražde-Foča
Obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Goražde-Foča

SARAJEVO - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-20 Goražde-Foča u mjestu Perjani, saobraćaj je do završetka policijskog uviđaja potpuno obustavljen.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu. Mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Usporeno se saobraća na mjestima izvođenja sanacionih radova, a izdvajaju se dionice autoputa A-1, Visoko-Podlugovi i Sarajevo sjever-Vlakovo, gdje se saobraćaj odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom, kao i dionicu M-17 Zenica-Žepče, gdje je zbog sanacije mosta u mjestu Želeća, saobraćaj obustavljen i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na deminiranju terena na dionici M-1.8 Tuzla-Orašje u mjestu Cerik, svakodnevno od 08.00 do 16.00 sati, na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 11.00 do 16.00 sati, dolazit će do obustava saobraćaja u trajanju do 5 minuta, na dionici M-4 Doboj-Tuzla na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci.

Na graničnim prelazima nisu zabilježena duža zadržavanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije