Društvo

Obustavljen saobraćaj na prelazu Izačić

Obustavljen saobraćaj na prelazu Izačić
Foto: Ilustracija | Obustavljen saobraćaj na prelazu Izačić

BANJALUKA - Na graničnom prelazu Izačić, između BiH i Hrvatske, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila mase veće od sedam i po tona zbog zimskih uslova za vožnju na hrvatskoj strani, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na ostalim graničnim prelazima u BiH nema dužih čekanja. 

Zbog novih padavina saobraćajnice su jutro mjestimično zasniježene na dionicama u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim krajevima BiH, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Izdvajaju se putni pravci: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica.

Na putnom pravcu Bosansko Grahovo-Resanovci duva jak vjetar koji stvara snježne nanose. Vidljivost je zbog magle smanjena na putevima na području Tomislavgrada, Glamoča i Posušja.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 t na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

''Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa savjetujemo pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na puteve u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima", navode u BIHAMK-u.

Na snazi su zimski uslovi za vožnju, pa u skladu s tim dolazi do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Takođe u slučaju potrebe, autobusi i teretna vozila moraju imati lance na pogonskim točkovima na planinskim prevojima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije