Društvo

Očekuju se veće gužve na granici sa Hrvatskom

Očekuju se veće gužve na granici sa Hrvatskom
Očekuju se veće gužve na granici sa Hrvatskom

BANJALUKA - Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske saopštio je da se očekuju veće gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, jer su danas počele pojačane kontrole na graničnim prelazima sa EU, a predstoje i dani vikenda.

U saopštenju se navodi da se duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu očekivati posebno tokom praznika i turističke sezone.

"Kako bismo izbjegli neugodnosti i probleme na granicama savjetujemo da provjerite sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni, provjerite vrijede li vam putni dokumenti/lična karta ili pasoš/, prije putovanja provjerite stanje na graničnim prelazima", navode iz AMS.

Putnicima je savjetovano i da izaberu granične prelaze na kojima je manja gužva ili da putuju u vrijeme kad se ne očekuje gužva, da izbjegavaju putovanje tokom vikenda i da budu strpljivi i slijede uputstva granične policije.

"Iako će policija na graničnim prelazima između članica EU, s obje strane obezbijediti dovoljan broj policijskih službenika za obavljanje granične kontrole i sprovođenje sistemskih provjera, pretpostavlja se da neće biti moguće izbjeći duža čekanja zbog čega molimo za razumijevanje i strpljenje", prenose iz AMS informacije Hrvatskog auto-kluba.

Na graničnim prelazima u BiH večeras zadržavanja nisu duža od 30 minuta, a povremeno se na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila zbog radova koji još traju na području Hrvatske.

Večeras do 24.00 časa zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije