Društvo

Očistiti blato sa poljoprivrednih vozila

Očistiti blato sa poljoprivrednih vozila
Očistiti blato sa poljoprivrednih vozila

BIJELJINA - Bijeljina upozorio je vozače poljoprivrednih vozila da u saobraćaju koriste tehnički ispravna vozila, a posebno rotaciono svjetlo.

Iz CJB podsjećaju da je neophodno da vozači, nakon izvođenja radova na njivama, pri uključenju u saobraćaj, očiste točkove od blata i zemlje da ne bi ugrožavali bezbjednost učesnika.

"Nailaskom na zemlju ili blato na kolovozu može doći do proklizavanja pogonskih točkova i do saobraćajne nezgode", upozoravaju iz CJB Bijeljina.

Iz ovog centra podsjećaju da su, prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja BiH, za nanošenje blata na kolovoz predviđeni kazna od 50 KM i jedan kazneni bod.

U oktobru je CJB Bijeljina, radi unapređenja stanja bezbjednosti, proveo aktivnosti usmjerene na kontrolu vozača traktora i drugih radnih mašina.

Kontrolisan je 301 vozač poljoprivrednih vozila, od kojih je 157 sankcionisano.

Najveći broj vozača poljoprivrednih vozila sankcionisan je zbog neposjedovanja ili nekorištenja rotacionog svjetla, posebno u uslovima od prvog sumraka do potpunog svanuća.

Zbog tehničke neispravnosti vozila sankcionisana su 23 vozača, koliko ih je sankcionisano i zbog toga što vozila nisu bili registrovana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije