Društvo

Odbornici žele u poslanike

Odbornici žele u poslanike
Odbornici žele u poslanike

DOBOJ - Mjesto na kandidatskim listama ove godine je ponovo najtraženije među dobojskim odbornicima, pa će se tako trećina njih, 11 od ukupno 31, naći na listama partija i koalicija za predstojeće opšte izbore, što je dvostruko više nego prije četiri godine.

Četiri SDS-ova, te po jedan odbornik SNSD-a, DNS-a, SDP BiH, SP-a, SDA, SBiH i jedan nezavisni odbornik pokušaće da političku karijeru nastave u Narodnoj skupštini RS, odnosno u bh. parlamentu.

Povjerenje vrha stranke i mjesto na kandidatskoj listi za Narodnu skupštinu RS dobili su Nikola Gavrić, nekadašnji poslanik, sada potpredsjednik Skupštine grada Doboj i lider SDS-ovog Kluba odbornika, te njegove stranačke koleginice Simuna Žakula, Daliborka Lukić i Petra Božičković.

"Poznata su lica svima i svi znaju ko šta znači i koliko znači u SDS-u. U SDS-u imaju principi, a to je da izborni rezultat nas rangira na izbornim listama", kaže Boris Jerinić, predsjednik dobojskog SDS-a.

Da je mjesto na kandidatskim listama veoma traženo, pokazuje i primjer odbornika Sretka Đurkovića, doskorašnjeg predsjednika dobojskog NDP-a, koji je napustio redove te partije kako bi se drugi put, sada kao kandidat SDS-a, našao na listi za Narodnu skupštinu RS.

Na listu će i predsjednik Skupštine grada Esmin Mahmutović (SDP BiH), Slavko Gligorić (DNS), Srđan Todorović (SP), te Mihnet Okić (SDA) i Murvet Bajraktarević (SBiH), i to na zajedničku listu devet partija "Domovina".

Iz odborničkih klupa boje SNSD-a braniće samo Sanja Vulić, koja navodi da ova partija ima veliki broj članova i kvalitetnih kadrova, te odbornici ne moraju biti i kandidati za druge funkcije.

"To što sam prijedlog kandidata za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, a dolazim iz reda odbornika je zahvaljujući dugogodišnjem aktivnom radu i zalaganju koji su primijećeni, a uz to zapaženo je i moje skupštinsko djelovanje", istakla je Vulićeva.

Iako se očekivalo i spekulisalo u ovdašnjoj javnosti, na listi za bh. parlament nema gradonačelnika Obrena Petrovića, što u SDS-u pravdaju time da on nakon poplave "ima toliko obaveza i prečih stvari", te s obzirom na to da je dugo na čelu Doboja i "dobro kotira u ambasadama zemalja Evropske unije i ima puno prijatelja u regionu", to "pokušavaju da iskoriste kako bi sanirali što prije Doboj".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije