Društvo

Održan sajam Uz Lanu za život u Banjaluci

Održan sajam Uz Lanu za život u Banjaluci
Održan sajam Uz Lanu za život u Banjaluci

Humanitarni sajam kućne dekoracije i unikatnog nakita pod nazivom "Uz Lanu za život", organizovan je danas u Domu omladine u Banjaluci, a sav novac od prodaje namijenjen je za pomoć u liječenju dvogodišnje Lane Lazić iz Ugrinovaca, kod Beograda, koja boluje od tumora na mozgu. Za liječenje joj je potrebno 60.000 evra.

Na sajmu je svoje radove izložilo 17 umjetnica, na čijim štandovima su se našli raznovrsni unikatni proizvodi od nakita, ručno oslikanih predmeta na staklu, kućnih sapunčića do heklanih radova.

Marijana Desančić iz Srpca, koja je na humanitarnom sajmu izložila unikatni nakit pod nazivom "Spirti of Nature", kaže da se rado odazvala akciji za pomoć maloj Lani.

"Za humanitarni sajam saznala sam preko 'Facebooka' i željela sam da učešćem na njemu bar malo doprinesem akciji pomoći teško oboljeloj djevojčici", kazala je Desančićeva.

Radove izložilo 17 umjetnica, na čijim štandovima su se našli raznovrsni unikatni proizvodi

Humanoj misiji rado se pridružila i Nikolina Kljajić, koja je izložila ručno rađene unikate na staklu. Kljajićeva na staklu slika oko godinu dana, a svoje proizvode uglavnom prodaje preko "Facebooka".

Sanja Savić-Simović, inicijatorka humanitarnog sajma, kaže da je na ideju da pomogne maloj Lani došla tako što je na pomenutoj društvenoj mreži pročitala molbu njenih roditelja za pomoć.

"Pošto mi je hobi izrada nakita, došla sam na ideju da pozovem još nekoliko prijatelja koji se bave izradom unikatnih radova kako bismo organizovali humanitarni sajam. Drago mi je što su se odazvali u ovolikom broju", kazala je Kljaićeva, dodavši da im je Dom omladine izašao u susret ustupivši im besplatno prostor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije