Društvo

Održan seminar za tehnička lica rudarske industrije

Održan seminar za tehnička lica rudarske industrije
Održan seminar za tehnička lica rudarske industrije

MODRIČA - Danas je u "Rafinerija ulja Modriča" a.d. Modriča održan tradicionalni jednodnevni seminar za tehnička lica rudarske industrije u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Seminar je organizovan sa ciljem da razmjenom iskustava/znanja, a kroz upoznavanje sa tehničkim dostignućima, proizvodnim procesom i kvalitetom proizvoda "Rafinerija ulja Modriča” a.d. Modriča, optimizujemo proizvodni asortiman, prateéi potrebe vodeéih privrednih subjekata i trzisne  trendove.

Predstavnici kompanija, "ArcelorMittal” Prijedor, ”Boksit” a.d. Milići, rudnici "Kreka" Tuzla, ”Kakanj" d.o.o. Kakanj, rudnik uglja ”Gracanica”, „EFT — Rudnik i Termoelektrana Stanari" Stanari d.o.o., „Rudnik i termoelektrana Ugljevik” a.d. Ugljevik, "Inving Invest Inzinjering” d.o.o. Prijedor i "Natron-Hayat” d.o.o. Maglaj, obišli su novi Blending centar u koji je investirano 13 miliona evra.

Savremeno postrojenje, potpuno automatizovani blending centar, na kome se vrši proizvodnja svih tipova motornih i industrijskih ulja, impresionirao je goste Rafinerije koji su konstatovali da ovo postrojenje stoji rame uz rame sa evropskim i svjetskim centrima.

Nista manji utisak nije ostavila ni kvalitetno opremljena Ispitna laboratorija Rafiner je ulja Modriča kao i stručno osposobljen kadar, koji obezbjeđuje brza i pouzdana ispitivanja. Razvoj sistema kvaliteta uslovio je savremeno funkcionisanje Ispitne laboratorije i rad u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO  14001 i BAS EN ISO/IEC 17025.

Za 40-tak gostiju, održane su stručne prezentacije na temu: ”Maziva za komercijalna vozila i rudarsku mehanizaciju/hidraulićna ulja” i "Mazive masti/industrijska ulja i maziva-reduktorska ulja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije