Društvo

Održana Prva dječija šumarijada

Održana Prva dječija šumarijada
Održana Prva dječija šumarijada

ČELINAC - U Gozni nadomak Čelinca održana je Prva dječija šumarijada, koju su organizovali nevladina organizacija CEFOR i Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" s ciljem edukacija najmlađih naraštaja o značaju šuma za životnu zajednicu.

Mališani iz pet banjalučkih vrtića "Ciciban", "Maslačak", "Miki Maus", "Čarolija" i "Zvjezdica" imali su priliku da u prirodnom ambijentu dođu do saznanja o vrijednostima šume i njenom uticaju na životnu sredinu.

Nakon defilea učesnika i himne šumarijade uslijedio je takmičarski dio, koji je imao za cilj da promoviše vrijednosti šume kroz kviz znanja iz botanike i zoologije i određene discipline.

Iz CEFOR-a kažu da žele da kroz ovakve manifestacije usade djeci ljubav prema šumama.

Tehnički direktor Šumskog gazdinstva "Banjaluka" Radovan Milisavić rekao je da je su, nakon djece, šume naše drugo najveće bogatstvo.

Predsjednik Udruženja privatnih predškolskih ustanova grada Banjaluka Lara Pejić kaže da je godišnjim planom i programom vaspitno obrazovnog rada obuhvaćena i oblast ekologije.

Tokom slobodnih aktivnosti mališani su mogli da vide izložbe "Šumski darovi" i "Neprijatelji šume", a posebno su bili zanimljivi susreti sa lovcem i životinjama.

Najuspješnijim pojedincima i vrtićima su na karju prve dječije šumarijade "Gozna 2014" uručene nagrade i pehari.

U CEFOR-u ističu da će dječija šumarijada postati tradicionalna i da će narednih godina učestvovati veći broj vrtića iz cijele Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije