Društvo

Održana treća redovna godišnja akcija darivanja krvi u Laktašima

Održana treća redovna godišnja akcija darivanja krvi u Laktašima
Foto: Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Laktaši | Održana treća redovma godišnja akcija darivanja krvi u Laktašima

BANJALUKA - Društvo dobrovoljnih davalaca krvi "Laktaši" u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Repbulike Srpske uspješno je realizovalo danas redovnu treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Domu zdravlja "Dr Mladen Stojanović" Laktaši.

Učesnici akcije bili su članovi Društva, dugogodišnji saradnici Oružanih snaga V i PVO Mahovljani, pripadnici 6. PBR i 3. pješadijskog puka (RS). Na akciji je učestvovalo 180 dobrovoljaca. a njih 151 dalo je dragocjene kapi života nakon obavljenog ljekarskog pregleda.

"Biti human biti velikodušan, biti topao i osjećajan su karakteristike ljudi koji se danas, pogotovo u ovo teško vrijeme , izuzetno cijene. Pomoći, pružiti ruku kada je potrebna, posebno onima koji su teško bolesni velika je stvar. Zato se trebamo okrenuti oko sebe, jer već na prvom koraku možemo učiniti dobro djelo zbog koga ćemo biti sretni cijeli život. Neopisiv je osjećaj kada vidiš radost u očima osobe kojoj si pomogao na bilo koji način i bilo kojom gestom. Čovjek je velik koliko pomaže i daje drugima", rekla je Božica Malinić, iz Društva dobrovoljnih davalaca krvi iz Laktaša.

Društvo je aktivno već 20  godina. Organizovalo je 71 akciju darivanja krvi i obezbjedilo 4500 namjenskih jedinica krvi za poznatog primaoca, na intervencije građana širom RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije