Društvo

Oglas Gerontološkog centra Sarajevo: Traže medicinsku sestru-profesora njemačkog jezika

Oglas Gerontološkog centra Sarajevo: Traže medicinsku sestru-profesora njemačkog jezika
Foto: Ilustracija | Oglas Gerontološkog centra Sarajevo: Traže medicinsku sestru-profesora njemačkog jezika

SARAJEVO - Kantonalna javna ustanova Gerontološki centar Sarajevo, koja se bavi pružanjem pomoći starim i iznemoglim, raspisala je javni oglas za prijem medicinske sestre u radni odnos, ali sa završenim filozofskim fakultetom i titulom profesora njemačkog jezika!

Naime, nakon što je dokument počeo da kruži društvenim mrežama, najprije smo kontaktirali direktora ustanove Ismeta Skoku, koji je rekao da je oglas objavila Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

"Dakle, Služba će finansirati zaposlenje dvije medicinske setre koje nam trebaju, ali sestre pripravnice, dakle bez radnog iskustva. Pretpostavljam da je ova greška kod Službe nastupila jer im je neko hakovao stranicu i to ubacio. Takve stvari se sada dešavaju, evo i meni je neko prije petnaestak dana hakovao mail", pojašnjava nam Skoko.

Kontaktirali smo Službu za zapošljavanje KS, te nakon što smo spojeni sa direktorom Midhatom Osmanbegovićem on najprije nije znao da je takav oglas objavljen. Nakon što nas je zamolio da sačekamo kako bi provjerio informaciju, sve se pokazalo tačnim.

"Ne znamo da li nam je neko hakovao stranicu ili nije, ali ovo je apsolutna greška. Moguće je da je to zbog toga što smo prije dva dana promijenili i našu internetsku stranicu", rekao je Osmanbegović.

Kako bi nas uvjerio da je takav razvoj događaja nemoguć, Hasanbegović nam je potom pojasnio da Služba nikada ne određuje niti diktira uslove konkursa, već da to čini prema zahtjevima i uslovima koje definiraju poslodavci koji primaju radnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije