Društvo

Ogroman interes produžio upis u Policijsku akademiju

Ogroman interes produžio upis u Policijsku akademiju
Foto: Ilustracija | Ogroman interes produžio upis u Policijsku akademiju

BANJALUKA - Zbog velike zainteresovanosti Ministarstvo unutrašnjih poslova RS produžilo je rok za podnošenje prijava za prijem 300 novih policajaca.

Zainteresovani koji ispunjavaju uslove iz konkursa prijavu za upis kadeta XX klase u Jedinicu za policijsku obuku - Policijsku akademiju Banjaluka, mogu dostaviti do 10. aprila.

Prema konkursu koji je objavljen 19. marta ove godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS traži 300 novih policajaca, i to 280 muških i 20 ženskih. Nastavni proces policijske obuke realizuje se u trajanju od 13 i po mjeseci.

"Sa kandidatima će biti potpisan poseban ugovor o regulisanju međusobnih obaveza, kojim će se, između ostalog, kadeti obavezati da će po završetku osnovne obuke obavljati poslove policajca najmanje pet godina u organizacionim jedinicima Ministarstva", stoji, između ostalog, u konkursu.

Uslovi za prijavu na konkurs za buduće policajce su da imaju državljanstvo RS, da su stariji od 18, a mlađi od 27 godina i da imaju najmanje IV stepen stručne spreme.

Osim ovoga, kandidat treba da posjeduje vozačku dozvolu B kategorije i da je prosječna ocjena uspjeha kandidata tokom školovanja u srednjoj školi najmanje 3,00, a računa se tako što se sabiraju srednje ocjene opšteg uspjeha u svim razredima, a dobijeni zbir se dijeli sa brojem godina srednje škole (četiri).

Takođe protiv lica koja se prijavljuju ne smije biti pokrenut krivični postupak, ne smiju biti osuđena za krivična djela ugrožavanja javnog saobraćaja koja su učinjena pod dejstvom alkohola, droga ili drugih psihoaktivnih materija i ne smiju biti kažnjena za prekršaj javnog reda i mira sa obilježjima nasilja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije